Prakse rāda, ka maz autovadītāju nolemj pārbaudīt VIN automašīnai, kuru plāno iegādāties. Un tomēr, pārbaudot transportlīdzekļa vēsturi, potenciālos pircējus var pasargāt no tādas automašīnas iegādes, kurai ir nepareizi noteikta cena, kurai ir bagāta negadījumu vēsture vai kura valstī ir ievesta zādzību rezultātā. Tāpēc sarunu posmā ir vērts pārbaudīt VIN transportlīdzeklī, kas mūs interesē.

Kādus datus atklās VIN pārbaude?

VIN pārbaude ļauj iegūt detalizētu ziņojumu par transportlīdzekli, kurā iekļauti tādi dati kā automašīnas īpašumtiesību vēsture, negadījumi un pēdējais dokumentētais nobraukums. Šī informācija ir ļoti svarīga potenciālajiem pircējiem.

Kā jūs viegli varat uzminēt, galvenais, lai iegūtu transportlīdzekļa vēstures pārskatu, ir VIN numurs. Pateicoties tam, ir iespējams iegūt ieskatošus datus, kas ietver informāciju arī ārpus CEPiK arhīviem, un ļauj pārbaudīt automašīnas, kas tiek izmantotas arī ārzemēs. Neskatoties uz to, ka tik plaša VIN pārbaude maksā naudu, atcerieties, ka šīs summas ir salīdzinoši zemas. Un tas ļauj samazināt risku, kas saistīts ar sapņu automašīnas iegādi otrreizējā tirgū.

VIN dekodēšana var parādīt citu informāciju par transportlīdzekli, piemēram:

  • Tehniskie parametri.
  • Rūpnīcas aprīkojums, ko ražotājs novietojis uz transportlīdzekļa.
  • Zināms transportlīdzekļa bojājums.
  • Transportlīdzekļa nobraukums.

Svarīgi ir tas, ka VIN pārbaude arī ļauj piekļūt datiem, kas atrodas meklējamo transportlīdzekļu datu bāzēs, un tā iepriekšējiem fotoattēliem.

Kā redzat, visa šī informācija potenciālajam pircējam ir ārkārtīgi svarīga. Pateicoties VIN dekodera izmantošanai, mēs būsim pārliecināti, ka nopirktā automašīna ir ne tikai labi uzturēta pašreizējās pārdošanas vajadzībām, bet arī patiešām labā tehniskā stāvoklī.

VIN pārbaude pirms automašīnas iegādes

Lietotas automašīnas iegādes process parasti izskatās kā automašīnas vadīšana un klātienē redzēšana, testa brauciena veikšana, sarunas ar pārdevēju utt. Tomēr bieži vien visa darījuma dinamikas dēļ mēs aizmirstam kādu laiku pavadīt laiku. VIN.

Un, iespējams, nevienam nav jāpaskaidro, ka nav vērts iegādāties transportlīdzekli, nezinot tā dokumentāciju un reālo vēsturi. Pieredze rāda, ka dokumentu, kuros norādīts, ka automašīna ir apkopta, dažreiz ir par maz, jo mēs bieži vēlamies uzzināt, vai automašīna ir notikusi negadījumā. Bez padziļinātām speciālistu zināšanām mēs nevaram “ar aci” novērtēt, vai automašīna iepriekš tika sabojāta, un tad mums jāuzticas pārdevēja vārdiem. Tomēr ne visi zina, ka šādā situācijā var palīdzēt transportlīdzekļa vēstures pārskats, kuru var iegūt, izmantojot zemāk esošo veidlapu.

Vai pirms pirkšanas ir vērts veltīt laiku VIN pārbaudei?

Lietotas automašīnas iegāde, neatliekot laiku, lai pārbaudītu VIN, var būt ļoti riskanta, neatkarīgi no tā, kādas markas transportlīdzekli izvēlaties. Viss iepirkšanās process parasti ir ļoti emocionāls. It īpaši, ja mums jākļūst par mūsu sapņu automašīnas īpašniekiem. Un, nepazīstot detalizētu pārskatu par transportlīdzekļa vēsturi, mums būs jāuzticas pārdevējam, piemēram, ka automašīna ir bez avārijām vai viņam nav zināmu tehnisku problēmu. Šāds ātrs lēmums par iegādi var sagādāt daudz nepatīkamu pārsteigumu, jo mēs varam nopirkt transportlīdzekli, kas iepriekš bija ievērojami sabojāts, vai vēl sliktāk, tas nāk no zādzībām.

Tāpēc atcerieties, ka, saskaroties ar automašīnas iegādi (īpaši no ārzemēm), mums vienmēr vajadzētu izlemt pārbaudīt VIN. Kas mūsdienu specializēto rīku laikmetā nav ne grūts, ne dārgs. Jo īpaši tas, ka caur mūsu vietni numervin.com tas ir patiešām ātri.